• Slávnostné ukončenie školského roka 2022 / 2023

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia, žiaci, kolegyne a kolegovia, oznamujeme Vám, že slávnostné ukončenie školského roka 2022 / 2023 sa uskutoční v piatok 30. júna 2023 o 8.30 hod. na školskom  ihrisku. V prípade nepriaznivého počasia Vás o zmenách budeme včas informovať. 

          • Plavecká súťaž o Pohár mesta Trebišov

          • Žiaci našej školy sa zúčastnili plaveckej súťaže o Pohár mesta Trebišov, kde získali štyri prvé a štyri druhé miesta. Celkovo získali najviac umiestnení. Školu reprezentovali Filip Ľaš, Sofia Mokrišová, Branislav Soták, Liana Lukáčová a Hana Ihnátová.

          • 20. jún – Svetový deň utečencov

          •       Tento deň sme si v našej škole pripomenuli formou besedy s pracovníčkou Útvaru policajného zaistenia pre cudzincov v Sečovciach  p. Pačutovou. Pútavou a zaujímavou formou priblížila   žiakom  štvrtého ročníka  život  utečencov na našom území a vysvetlila im, kto je utečenec. Porozprávala aj o migrácii obyvateľstva vo svete. Žiaci sa aktívne do besedy zapájali formou otázok, čo nasvedčuje tomu, že ich rozprávanie veľmi zaujalo.

          • Veselé popoludnie v I. B

          • Žiaci I. B triedy pripravili pre rodičov veselé popoludnie. Venovali ho svojim mamkám a ockom, aby im poďakovali za ich lásku a starostlivosť. V programe ukázali svoje tanečné, recitačné a hudobné schopnosti, ktoré získali v prvej triede. Piesne, tance a básne nielen rozveselili, ale občas aj dojemne rozplakali mnoho očí. Po vystúpení prekvapili rodičov vlastnoručne vyrobenými srdiečkami. 

          • Našu základnú školu navštívili žiaci z Poľska

          • V dňoch od 5. 6. -  9. 6. 2023 prijala pozvanie Základnej školy na Obchodnej ulici partnerská škola z Poľska, konkrétne z Brodnice. Žiaci základnej školy podvečer privítali hostí milým programom, na ktorom nechýbali folklórne tance, piesne a ochutnávka slovenských koláčov. Oficiálne privítanie zaznelo z úst riaditeľa školy Mgr. Daniela Szilágyiho. Po úvodnom slove čakali hostí zábavné a športové aktivity, ktorých cieľom bolo, aby sa žiaci oboch škôl lepšie spoznali a strávili spoločný čas nielen rôznymi aktivitami, ale aj komunikáciou v anglickom jazyku.

            Počas nasledujúceho dňa mali žiaci spolu s ich pani učiteľkami Annou, Gosiou a Justínou možnosť zúčastniť sa hodín nemeckého jazyka, výtvarnej výchovy, hudobnej či telesnej výchovy. V popoludňajších hodinách si žiaci zaplávali v priestoroch THERMAL PARKU ŠÍRAVA a spoznali krásy Zemplínskej šíravy. V predposledný deň bola súčasťou programu pre poľských žiakov aj návšteva mesta Košíc.  Navštívili JUMP ARÉNU a v popoludňajších hodinách spoznávali históriu mesta, pamiatky a zákutia.  O zaujímavostiach z histórie im porozprával sprievodca mesta. Večer si žiaci zatancovali na spoločnej diskotéke, ktorá sa konala v telocvični školy. Pani učiteľky s prekvapením zistili, koľko skvelých tanečníkov majú na škole. Posledný deň sa niesol v športovom duchu. Po futbalovom zápase nasledovala rozlúčka, na ktorej nechýbali objatia a slzy. Žiaci si navzájom pripravili milé darčeky a krátky tanečný program.

            Tento výmenný pobyt priniesol žiakom základnej školy množstvo pekných zážitkov, nových kamarátov, iný pohľad na svet a odvahu komunikovať v cudzom jazyku. Spolupráca oboch škôl pokračuje aj naďalej a žiaci našej základnej školy sa už teraz tešia na opätovné stretnutie s poľskými spolužiakmi a už aj kamarátmi.

          • Futbalový turnaj v ŠKD

          • Pod vedením p. vychovávateľa Mira Onderka sa konal v školskom klube turnaj vo futbale.  Predviedli sa tímy prvého, druhého, tretieho a štvrtého ročníka. Zápasy boli napínavé, tiekli aj slzy. Chlapci a dievčatá podali perfektný výkon. Dôležité bolo zahrať si, zúčastniť sa. Vidíme sa aj o rok. Športu zdar! 

          • Finančná gramotnosť v ŠKD

          • V rámci výchovy rodičia deťom vštepujú množstvo užitočných a nevyhnutných zásad. Deti sa učia umývať si ruky, ako slušne pozdraviť, ako poďakovať či poprosiť. Jedným z dôležitých návykov, ktoré budú budúci dospeláci v živote určite potrebovať, je rozumné narábanie s peniazmi. Finančná gramotnosť však často chýba v školských osnovách, preto je potrebné, aby rodičia pomohli svojim deťom osvojiť si základné princípy hospodárenia s peniazmi ešte v predškolskom veku. 

            Prinášame vám niekoľko užitočných tipov, ako môžete svoje dieťa naučiť základy finančnej gramotnosti jednoducho a hravo.

            -Naučte vaše deti rozoznávať bankovky a mince

            -Zahrajte sa s deťmi na obchod

            -Vysvetlite, odkiaľ peniaze pochádzajú

            -Dávajte dieťaťu vreckové

            -Naučte vaše dieťa šetriť

            -Naučte vaše dieťa o investovaní

            -Vysvetlite dieťaťu rozdiel medzi „chcem“ a „potrebujem“

          • Besiedka prváčikov z "Áčky"

          • V I. A sa uskutočnila slávnostná besiedka. Besiedka bola venovaná mamkám, ockom ale aj rozlúčke s prvou triedou. Program nacvičili žiaci  s láskou a radosťou, aby svojich rodičov nielen potešili ale aby im aj za všetko poďakovali.  Žiaci sa lúčili krásnou básničkou: „Lúčime sa s prvou triedou, lúčime sa s abecedou! Veľa sme sa naučili, v škole sme sa nenudili! Dovidenia v druhej triede!“ Prajeme žiakom pohodové prázdniny plné krásnych zážitkov.

          • „Mamka, ocko cvičme spolu“

          •             V sobotu, 3. júna 2023 sa uskutočnil 2. ročník športového dňa „Mamka, ocko cvičme spolu“. Hoci počasie od rána vyzeralo všelijako, z chladného vetra sa nakoniec vykľul príjemný letný vetrík. Postupne začali prichádzať k registrácii deti so svojimi rodičmi, aby splnili svoju prvú a jedinú nešportovú aktivitu – zapísať sa do registračného formulára. O desiatej hodine pán riaditeľ slávnostne zahájil športový deň a  tímy sa rozbehli plniť jednotlivé stanovištia. Po splnení aktivít, kým sa čakalo na vyhodnotenie, prebehol ešte rýchly futbalový zápas medzi rodičmi a deťmi. V závere boli ocenené úspešní športovci a po náročnom dopoludní sme si mohli pochutnať na vynikajúcom guľáši. Veríme, že sa športový deň páčil ako deťom, tak aj rodičom a tešíme sa na 3. ročník. A samozrejme, všetkým účastníkom ďakujeme a srdečne blahoželáme!

          • Letná škola hier 2023

          • Po ročnej odmlke opäť otvárame brány Letnej školy hier v termíne od 10. júla do 14. júla 2023 v čase od 7.30 do 16.00 hod..  Letná škola hier j e určená pre žiakov 1. - 8. ročníka. Deti sa môžu tešiť na rôzne zaujímavé aktivity: tvorivé dielne, súťaže či celodenný výlet. Cena pobytu je 38 € - v cene 3x strava, poistenie, doprava na miesto výletu, ... Vyplnené návratky je potrebné zaslať triednym učiteľom a učiteľkám cez portál EDUPAGE.

          • Škola v prírode Ždiar

          • V dňoch 22. 5. – 26. 5. 2023 sa žiaci štvrtého ročníka zúčastnili zotavovacieho pobytu v Škole v prírode v Ždiari. Pobytu sa zúčastnilo 54 žiakov. Cieľom ŠvP bolo zotaviť organizmus žiakov a upevniť ich zdravie, poznať našu vlasť, jej krásy a prírodné bohatstvá, viesť žiakov k správnemu vzťahu k prírode, upevniť morálne vlastnosti, osvojiť si hygienické, spoločenské, kultúrne a pracovné návyky, upevniť a prehĺbiť prírodovedné a vlastivedné učivo na základe vlastných skúseností.    Počas pobytu žiaci navštívili Spišský hrad, Ždiarsku izbu,  Múzeum TANAP v Tatranskej Lomnici a Štrbské pleso.  Ciele, ktoré sme si stanovili, boli splnené. Žiaci spoznali časť Vysokých Tatier so všetkými  prírodnými zaujímavosťami. Získali nové kamarátstva a naučili sa vzájomne si pomáhať a rešpektovať sa vo veľkej skupine.

          • Oslávili sme Medzinárodný deň detí

          • 1. júna 2023 sme sa neučili. Oslávili sme Deň detí. Počasie nám prialo atak po prvej vyučovacej hodine sme sa všetci stretli na hádzanárskom ihrisku oproti kotolni. Deň detí otvoril svojim príhovorom riaditeľ školy pán Daniel Szilágyi. Po rpíhovore sa žiaci pod vedením svojich triednych učiteľov a učiteliek vybrali plniť rôzne športové úlohy, ktoré pre nich pripravili na stanovištiach naši deviataci. Skákali sme vo vreci, prenášali pingpongovú loptičku na lyžičke, hádzali tenisovými loptičkami na cieľ alebo zhadzovali plechové krabičky, kto chcel mohol sa nechať pomaľovať. Žiaci prvého stupňa využívali aj skákací hrad. Spestrením boli aj ukážky práce psovodov z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove či ukážka práce profesionálnych hašičov takistoz Trebišova. Vhod padli aj dobré vychladené a zamrazené nanuky.