• Exkurzia žiakov 9. ročníka na Duklianskom bojisku

          • 7. mája 2024 sa žiaci 9. ročníka našej školy pod vedením učiteľov zúčastnili exkurzie na Duklianskom bojisku v Duklianskom priesmyku a zároveň navštívili Vojenské múzeum vo Svidníku. Žiaci sa mali možnosť dozvedieť ako prebiehala Karpatsko – duklianska operácia v roku 1944 priamo na miestach bojov. Počas exkurzie navštívili vyhliadkovú vežu s expozíciou v Duklianskom priesmyku a cintorín padlých československých vojakov. Počas prehliadky sa dozvedeli o význame a dôležitosti týchto vojnových udalostí.   Hlavným mottom exkurzie bolo:  „ Ako ľahko môžeme stratiť svoju slobodu, ale ako ťažko si ju musíme získať späť.“ Druhú časť exkurzie tvorila prehliadka Podduklianského múzea vo Svidníku s jeho vojenskou expozíciou zameranou na prvú a druhú svetovú vojnu. Žiaci mali možnosť si prezrieť originálne uniformy a zbrane vojakov z čias Rakúsko – Uhorska, Československa a vojakov 1. československého armádneho zboru v ZSSR, sovietskej Červenej armády, ale aj nemeckého Wehrmachtu. Na záver exkurzie sa  žiaci dozvedeli, kto bol armádny generál Ludvík Svoboda, veliteľ 1. československého armádneho zboru v ZSSR a neskorší prezident Československej socialistickej republiky.

            Žiaci si z exkurzie odviezli množstvo dojmov a informácii o tejto najväčšej vojenskej operácii, ktorá sa odohrala na území bývalého Česko-Slovenska.

          • Poobedie v parku

          • Žiaci 6.A strávili príjemné, aktívne popoludnie v Trebišovskom parku. Každý mal svoj ´dopravný prostriedok´ ( korčule, kolobežku, skateboard, nôžky). Po tzv. ´makačke´sa deti ´odmenili´ zmrzlinkou. Deti boli plné endorfínov, vychutnávali si pohyb. Večer spali ako ´drievka´, nôžky dostali zabrať, ale všetko stálo zato.

          • Slávik Slovenska - školské kolo

          • Dňa 22. apríla 2024 sa žiaci 1. a 2. stupňa predviedli v školskom kole na speváckej súťaži Slávik Slovenska 2024, do ktorej sa zapojilo jedenásť interprétov ľudovej piesne.  Ako po minulé roky, pani Mgr. M. Lehončáková prijala pozvanie ako predsedníčka poroty. Ďalšími členkami poroty boli  p. V. Benedeková, p. uč. Mgr. Daniela Jenčová a p. uč. RNDr. Anna Mražíková, PhD. Predsedníčka poroty vyzdvihla snaživosť všetkých účinkujúcich, od ktorej zároveň žiaci prijali aj cenné rady, v čom sa majú v budúcnosti zlepšiť.

            Žiaci, ktorí získali pódiové umiestnenie:

            1. Kategória (1.- 3.roč.)

            1.miesto: Anna Benedeková, 3.A

            2.miesto:  Ela Rudyová, 1.B

            3. miesto: Alex Hudák, 1.C

            2. Kategória (4.- 6.roč.)

            1. miesto: Jakub Korytko, 6.C

            2. miesto: Sára Sokoliová, 4.A

            3. miesto: Eliška Ištoková, 4.B

            Všetkým žiakom blahoželáme a ďakujeme za účasť. Veríme, že ich krásne hlasy a piesne budeme počuť aj v budúcom školskom roku.  Aničke a Jakubovi prajeme veľa úspechov v okresnom kole. Ďakujeme aj všetkým rodičom a kolegyniam, ktorí obetovali svoj čas a pozornosť pre prípravu a motiváciu našich súťažiacich.

          • Školský klub detí a oddychová zóna v Sečovciach

          • Deti v ŠKD sa zúčastnili vychádzky na novovybudovanú oddychovú zónu v Sečovciach. Deti sa tam hrali, šantili ale aj oddychovali. Po návrate z prechádzky si dali v oddeleniach relax v tichosti na koberci.