• Súťaž pre školy o ovocnú záhradku 2024

          • Vážení rodičia, deti a priatelia školy,

            zapojili sme sa do súťaže -  Súťaž pre školy o ovocnú záhradku 2024. Nakoľko máme krásnu veľkú záhradu, chceli by sme ju zveľadiť o nové druhy ovocných drevín.

            Chceli by sme Vás, samozrejme Vaše deti (našich žiakov) a rovnako aj Vašich známych  týmto požiadať o pomoc pro hlasovaní, nakoľko vyhrajú tie školy, ktoré budú mať najviac zahlasovaní.

            Hlasovanie je možné prostredníctvom priloženého linku. Je potrebné prejsť každý jeden kraj, vľavo hore zakliknúť, že v tomto kraji nehlasujem, až prídete do Košického kraja, tam nájdete našu školu, na ňu kliknete a pokračujete na ďalšie kraje až do konca. Tam dáte ODOSLAŤ.

             

            Hlasovanie prebieha od 26.2. do 10.3. do polnoci. Za Vašu pomoc Vám ďakujeme a dúfame, že škola bude úspešná.

          • Ako to u nás vyzerá ...

          • Vitajte na recepcii ...

            Prejdite sa po chodbách a schodoch ...

            Tu sú naše oddychové zóny ...

            Zavítajte k našim prvákom ...

            Poďte do iných tried ...

            Navštívte niekoľko odborných učební ...

            Ak ste hladní, poďte s nami na obed do školskej jedálne ...

          • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín - 1. kategória

          • „Knihy sú najtichším a najstálejším priateľom. Sú najprístupnejším a najmúdrejším poradcom a najtrpezlivejším učiteľom.“ Charles W. Eliot

            Školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín – I. kategória – sa uskutočnilo 21. 2. 2024. Žiaci boli na súťaž pekne pripravení a porota v zložení pani učiteliek 1.stupňa mala náročnú úlohu. Nakoniec rozhodla nasledovne:

            V prednese poézie sa na 1. mieste umiestnila Zara Kačuňová zo IV. A, 2. miesto obsadil Cyril Ihnát z II. A a 3. miesto získala Michaela Štefanková z III. B.

            V prednese prózy 1. miesto získala Sára Sokoliová zo IV. A, na 2. mieste bol Ľudovít Bajus zo IV. B a 3. miesto získala Katarína Štefanková z III. B.

            Ďakujeme našej porote, pedagógom, rodičom za prípravu a všetkým zúčastneným deťom za príjemne strávené popoludnie a hlboký umelecký zážitok. Víťazom prajeme veľa šťastia v okresnom kole!

          • Školské kolo Hviezdoslavovho Kubína - II. a III. kategória

          • 20. 2. 2024 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Naši žiaci tak mali príležitosť preukázať svoj umelecký talent v prednese poézie či prózy.

            V II. kategórii v prednese poézie sa na 1. mieste umiestnil Jakub Korytko zo 6. C. 2. miesto obsadila Barbora Korytková z 5. A. V tej istej kategórii v prednese prózy do okresného kola postupuje Martin Štefanko z 5. B triedy.

            Víťazkou III. kategórie v prednese poézie sa stala Nikola Jenčíková z 9. B. Druhé miesto obsadila Zoja Kešeľová zo 7. A triedy. Na 3. mieste sa umiestnili Tamara Šoltésová  - 9. B, Anna Brozová - 9. A a Alex Koscelanský zo 7. B triedy.

            Prvenstvo v III. kategórii v prednese prózy získal Sebastián Zeher z 9. C. Druhé miesto patrí Timei Pristášovej zo 7. C.

            Víťazom srdečne blahoželáme!

          • ZÁŽITKAMI K POVOLANIU

          • O tom, že čas rozhodovania o strednej škole sa už blíži, sa 14. 2. 2024 rozprávali všetci naši ôsmaci s lektorom PhDr. Mgr.Tomášom Křížom, PhD z CPP v Trebišove. Práve on viedol prvú časť aktivity Zážitkami k povolaniu zameranú na kariérovú výchovu a výber strednej školy. Ďalšia časť aktivity je naplánovaná na mesiac marec.

          • Aj Biologickú olympiádu sme zvládli

          • V utorok 13. februára 2024 sa uskutočnilo Okresné kolo Bilogickej olympiády kategórie "C" v Trebišove. V projektovej časti sa darilo Tobiasovi Kačuňovi z IX. B, ktorý obsadil 1. miesto. V prakticko-teoretickej časti obsadila Sofia Hricisková z IIX. B 2. miesto a Vanessa Ďurková z IX. A 4. miesto. Žiakom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a srdečne gratulujeme !

          • Krajské kolo Technickej olympiády

          • Dňa 7. februára 2024 sa na SOŠ strojníckej v Košiciach uskutočnilo krajské kolo Technickej  olympiády. Našu školu reprezentovali víťazi okresného kola v kategórii A ( starší žiaci 8-9 ročník)  Timotej Matta a Jakub Rusnák. V spomínanej kategórii A sa súťaže zúčastnilo deväť  tímov.  Súťažiaci v prvom kole absolvovali vedomostný test zameraný na všeobecný prehľad v technike a teoretických poznatkoch o technologických postupoch a materiáloch. V druhom kole museli podľa plánu, správnymi technologickými postupmi zhotoviť predpísaný výrobok. V silnej konkurencii sa nakoniec naši žiaci umiestnili na výbornom treťom mieste za čo im patrí veľké uznanie a gratulácia.

          • Papieroví snehuliaci

          • Deti v Školskom klube vo svojich oddeleniach tvorili papierových snehuliakov. Klasických snehuliakov sme si postaviť nemohli. Pri tvorbe použili rôzne výtvarné techniky. Spoločné vytvorené práce boli vystavené na nástenke.    

          • Aj v Dejepisnej olympiáde sme boli úspešní

          • Dňa 5. februára 2024 sa uskutočnilo Okresné kolo Dejepisnej olympiáda v Trebišove. V kategórii C žiakov 9. ročníka Klára Kopčová z IX. A obsadila tretie miesto a Marianna Ferencová z IX.C obsadila 6. miesto. V kategórii D žiakov 8. ročníka Daniel Kohut z VIII. A obsadil siedme miesto. V kategórii E Samuel Devald zo VII. C obsadil 6. miesto a v kategórii F žiakov 6. ročníka Michal Farkaš zo VI. A  obsadil takisto 6. miesto. K úspešným výsledkom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy !

          • Matematická olympiáda nám priniesla úspechy

          • Dňa 24. januára 2024 sa uskutočnilo Okresné kolo Matematickej olympiády v kategóriách Z5 (5. ročník) a Z9 (9. ročník). V kategórii Z5 nás reprezentovala Ema Gazdová z V. B, ktorá na Okresnom kole obsadila 1. miesto.  V tej istej kategórii sa Timotej Virik  umiestnil na 7. mieste. V kategórii Z9 Tobias Kačuň z IX. B obsadil 2. miesto a Simona Vileníková z IX. A obsadila 10. miesto. K úspešným výsledkom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy !

          • Kúzelný karneval

          • Karneval, plný smiechu a zábavy s kúzelníkom Wolfom, zažili 29. januára 2024 v slávnostne vyzdobenej telocvični žiaci I. stupňa prezlečení do nádherných a zaujímavých masiek. 

            Kúzelný karneval sa začal interaktívnou magickou show, prepojenou s jedinečným bruchovravectvom. Kúzla a veselé zvieratká zaručene pobavili detské publikum. Tanečná časť karnevalu bola prepojená pásmom súťaží, prehliadkou masiek a fotografovaním.  

            Žiaci sa karnevalu veľmi potešili a hrdo predvádzali svoje masky. Bol to pre nich rozprávkový deň, na ktorý budú ešte dlho spomínať. Na skvelú zábavu s kúzelníkom Wolfom sa tešia opäť o rok! 

          • DEŇ KOMPLIMENTOV

          • Dňa 24. januára si pripomíname Deň komplimentov.

            Kompliment  je dobromyseľné a priateľské vyjadrenie sa k inej osobe či o nej, ktorý vyzdvihuje niečo, čo sa nám na nej obzvlášť páči, čo na nej oceňujeme. Môže pritom ísť o jej osobné vlastnosti, či výkony,  alebo vonkajšie znaky, napríklad vkusné oblečenie, príťažlivý vzhľad. Všetci sa občas potrebujeme cítiť dôležitýmiúprimný kompliment je na to ľahkým prostriedkom.

            Rozdávajte srdečné slová, hovorte ľuďom úprimné komplimenty. Nie iba v Deň komplimentov, ale každý deň! Vyvoláte poďakovanie i úsmev na tvári toho druhého a zároveň je to nástroj, ktorým môžete v ľuďoch hľadať tie najlepšie vlastnosti. Používajte ho preto čo najčastejšie. Kto sa usmieva a je vľúdny, stáva sa slnkom, pretože tým dáva svetlo i teplo. Láskaví ľudia môžu zmeniť svet!

            Do schránky na vrátnici školy bolo v daný deň vhodených niekoľko lístkov, ktoré obsahovali komplimenty. Lístky boli odovzdané adresátom. Najviac komplimentov si poslali žiaci IV. C triedy.

          • Moje vysnívané povolanie

          • Školský podporný tím v spolupráci s pánom učiteľom Magyarom vyhlasuje výtvarnú súťaž Moje vysnívané povolanie. Práce môžu byť vyhotovené ľubovoľnou maliarskou, prípadne grafickou technikou na výkres formátu A3 (veľký). Na I. stupni triedny učiteľ vyberie 5 najlepších prác za triedu a odovzdá ich pani učiteľke Ihnátovej. Na II. stupni práce zbiera pán učiteľ Magyar. Odborná komisia vyberie z doručených prác 3 najlepšie, ktoré budú ocenené. Súťaž bude prebiehať do konca februára 2024!