• Divadlo "O zlatom vajíčku" pre Školský klub detí

          • V piatok 20. októbra 2023, deťom v našom školskom klube spríjemnili popoludnie herci z Prešova, prišli za nami do Sečoviec zahrali nám divadielko O Zlatom vajíčku , na Spojenej škole na ulici Kollárovej, ktorá nám prepožičala svoje priestory, za čo sme vedeniu školy nesmierne vďační.  

          • Divadelné predstavenie pre piatakov

          • Žiaci 5. ročníka sa vo štvrtok 19. októbra 2023 zúčastnili divadelného predstavenia Hrôzostrašné príbehy strýka Montaguea v Prešove v krásnej historickej budove Divadla Jonáša Záborského. Všetci si to užili, trochu sa rozptýlili, užili si strašidelnú atmosféru historickej budovy, nádherné kostýmy a spríjemnili si všedné dni hrôzostrašnými historkami.

          • Nové poplatky za Školský klub detí

          • Vážení rodičia,

            Z dôvodu neustále sa zvyšujúcich nákladov na prevádzku Školského klubu detí , upozorňujeme  že od 1.11.2023 sa mení poplatok za ŠKD takto:

            a) na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou školského klubu detí na žiaka mesačne sumou: 2,00 €, ak dieťa navštevuje školský klub menej ako 2 hodiny denne.

             b) zákonný zástupca prispieva na žiaka mesačne sumou 9 € , ak dieťa navštevuje školský klub viac ako 2 hodiny

            c) ) príspevok podľa odstavca b sa znižuje o 50% na každého ďalšieho súrodenca, ktorý je žiakom školského klubu detí v tej istej základnej škole.

            Príspevok sa uhrádza vopred do 15. dňa príslušného kalendárneho mesiaca, ktorý predchádza kalendárnemu mesiacu, za ktorý sa príspevok uhrádza. Pri neuhradení poplatku zákonným zástupcom za predchádzajúce tri mesiace, bude žiak zo školského klubu detí vylúčený riaditeľom školy.

            Žiadame rodičov, ktorí prihlásia svoje deti do ŠKD na menej ako 2 hodiny, aby vyplnenú prihlášku odovzdali vedúcej ŠKD pani Winklerovej Márii do 26.10.2023.

            Za porozumenie ďakujeme.

            Link na Všeobecné záväzné nariadenie o poplatkoch v ŠKD schválené mestom Sečovce:

            https://www.secovce.sk/download_file_f.php?id=1924359

          • Koľko Lásky sa zmestí do krabice od topánok 2023

          • Aj vtomto školskom oku sa naša škola zapojí do akcie Koľko Lásky sa zmestí do krabice od topánok 2023. Akcia bude prebiehať do konca novembra 2023. Viac informácií sa dozviete od triednych učiteliek a učiteľov v priebehu ďalľích dní. Veríme, že sa do tejto akcie s nami zapojíte !

          • SVETOVÝ DEŇ VÝŽIVY

          • Dňa 16. októbra si pripomíname Svetový deň výživy. Tento sviatok nám pripomína, že jednou z najdôležitejších vecí k dobrému a dlhému životu je zdravá výživa, na ktorú sa často zabúda. Zdôrazňuje potrebu zdravého stravovania a vyzýva nás k zdravému životnému štýlu.

            V našej škole pri príležitosti tohto sviatku vysielali žiaci IV.B  rozhlasovú reláciu Ovocie a zeleniny - vysoko hodnotné potraviny.  V relácii poukázali na význam ovocia a zeleniny v zdravom stravovaní, zároveň sa žiaci dozvedeli, čo znamená pravidlo 5 porcií ovocia a zeleniny denne, že pri konzumácii ovocia a zeleniny je dôležité klásť dôraz na ich kvalitu a pôvod – regionálne je najlepšie.

            Pre žiakov I. stupňa sme usporiadali našu tradičnú súťaž Najväčšie jablko, najväčšia hruška na desiatu. Aj tento rok priniesli žiaci do súťaže nádherné plody. Porota to mala ťažké. Kritériom bola veľkosť plodov a ich zdravosť /plody bez poškodenia/. Porota ocenila najväčšie jablko a najväčšiu hrušku z každej triedy, zároveň z nich boli vybrané tri najväčšie. Z ocenených plodov sme vo vestibule školy usporiadali  malú výstavku.

            Výsledky súťaže:

             

            Najväčšie jablko  I. stupeň

            1. miesto

            Abigail Škvarkovská   III.B

            2. miesto

            Daniel Hajduk  I.B

            3. miesto

            Lucia Nagyová  II.C

             

            Najväčšia hruška  I. stupeň

             

            1. miesto

            Samuel Rohaľ  III.A

            2. miesto

            Boris Nízky  II.B

            3. miesto

            Martin Šimko  II.A

             

            1. miesto - Najväčšie jablko v rámci triedy

             I.A –  Damián Janok , I.B – Daniel Hajduk, I.C – Alex Hudák, II.A – Róbert Ihnát,  II.B – Amélia Kassai, II.C – Lucia Nagyová, III.A – Barbora Koščová, III.B – Abigail Škvarkovská, III.C – Natália Ferencová, III.D – Zoja Antolíková, IV.A – Laura Vartášová, IV.B – Lea Sotáková, IV.C – Patrik Nisky

            1. miesto -  Najväčšia hruška v rámci triedy

            I.A – Nikolas Popovič, I.B – Tobias Kutný, I.C – Imrich Jacko, II.A – Martin Šimko,  II.B – Boris Nízky, II.C – Alexandra Nagyová, III.A – Samuel Rohaľ, III.B – Michaela Štefanková, III.C – Ján Grbalík, III.D – Denis Kanči, IV.A – Alexandra Bašistová, IV.B – Eliška Ištoková, IV.C – Nikola Šimková

                                                                                                                                                                                                                                                                   Srdečne blahoželáme!

          • Svetový deň duševného zdravia

          • 10. októbra si každoročne pripomíname Svetový deň duševného zdravia. Bol vyhlásený Svetovou federáciou za duševné zdravie v roku 1991. Celkovým cieľom je zvyšovanie informovanosti a povedomia verejnosti v oblasti duševného zdravia.

            Konanie dobra prispieva k duševnému zdraviu spoločnosti. Liga za duševné zdravie spustila v tomto roku osvetovú kampaň, ktorej témou je „dobro“. Kampaň je o tom, že dobro tu bolo a aj bude. Zlo je opakom dobra. A aj keď je aktuálne zlo hlučnejšie a dobro zakríknuté, vždy je v našich rukách, ako budeme na Slovensku ďalej žiť.

            V našej škole sa na podporu duševného zdravia realizuje za pomoci školskej psychologičky už druhý rok preventívny program s názvom Zippyho kamaráti. Tento program podporuje emocionálne zdravie všetkých detí vo veku  6 až 7 rokov.

            10. októbra ráno žiaci IV. B darovali pri vchodoch do školy spolužiakom a zamestnancom školy drobnú nezábudku - symbol duševného zdravia. Žiačky IX. B prianím pekného dňa a malou pozornosťou potešili pedagógov.

            Prajeme všetkým dobré duševné zdravie prostredníctvom tejto krásnej myšlienky:

            „Keď Ti niekto ráno pošle správu

            a popraje Ti Dobré ráno,

            neznamená to iba to, že máš mať pekné ráno,

            ale je to tichá, láskyplná správa,

            ktorá hovorí Myslím na Teba.“

            (zdroj internet)

          • Svetový deň ochrany zvierat

          • Dňa 4. októbra 2023 sa v spolupráci environmentálnych koordinátorov 1. a 2. stupňa, učiteľov a ŠKD uskutočnili aktivity k Svetovému dňu ochrany zvierat.

                        Koordinátori environmentálnej výchovy pripravili pre deti, kolegov i verejnosť tvorivé aktivity. Žiaci si pozreli prezentáciu a vypočuli rozhlasovú reláciu, ktorá pre nich bola pripravená počas prestávky koordinátorom  II. stupňa. Žiaci I. stupňa kreslili obrázky zákonom chránených zvierat, riešili zábavné úlohy – skladali drevené pexeso, drevené puzzle, vytvárali zvieracie rodinky. Z gaštanov a prírodnín  vytvorili rôzne zvieratká. Obrázky a projekty vznikali postupne, počas celého týždňa. Hotovú galériu prác môžete vidieť v priestoroch školy. 

            Každá z tried prispela k dobrej nálade. Akcia splnila svoje edukačné ciele. Fotodokumentáciu je možné prezrieť na internete.

               Koordinátori  environmentálnej výchovy: Mgr. E. Ruskovská  a Mgr. B. Soták

          • NAJVÄČŠIE JABLKO, HRUŠKA NA DESIATU

          • Pri príležitosti Svetového dňa potravín vyhlasujeme súťaž

            NAJVÄČŠIE JABLKO, HRUŠKA NA DESIATU.

            Kto sa môže do súťaže zapojiť? Každý žiak I. stupňa, ktorý si 16. októbra 2023 priniesie na desiatu jablko, hrušku - čo najväčšie.  Žiak, ktorý bude mať  najväčšie jablko alebo hrušku v rámci triedy získa diplom. Žiaci, ktorí budú mať najväčšie jablko alebo hrušku v rámci celého I. stupňa, získajú vecné ceny.

          • Divadelné predstavenie pre Školský klub detí

          • Dňa 20. októbra 2023 sa bude konať divadelné predstavenie pre detí v Školskom klube detí so začiatkom o 14.00 na Spojenej škole Sečovce. Predpokladaný návrat žiakov do školy bude o 15.15 hod.. Vstupné v hodnote 2,50 € budú vyberať vychovávatelia v Školskom klube detí.

          • Európsky týždeň športu na I. stupni

          • Posledný septembrový týždeň 25. septembra 2023 – 29. septembra 2023 v našej škole nabádal k pohybu a zdravému životnému štýlu aj žiakov na I. stupni. Po spoločnom cvičení počas slávnostného zahájenia ETŠ,  pondelok 25. septembra na 3. vyučovacej hodine, čakali na mladších žiakov zaujímavé popoludňajšie pohybové aktivity:

            • pondelok si prváci zašportovali v hravých aktivitách,
            • utorok si druháci zmerali sily v hode na cieľ a kolektívnych hrách,
            • v stredu súperili medzi sebou štvrtáci v štafetovom behu,
            • vo štvrtok absolvovali tretiaci štipcový maratón,
            • piatok si žiaci zo všetkých oddelení ŠKD zahrali balónový bedminton.

            Užiť si naplno športovú atmosféru všetkým zúčastneným umocnilo aj mimoriadne krásne počasie, ktoré umožnilo vykonávať takmer všetky pohybové aktivity vonku, na školskom dvore.

            Záujem mladších žiakov o popoludňajšie pohybové aktivity bol veľký. Celkovo počas celého týždňa športovalo 221žiakov.

            Veríme, že ponúknuté pohybové aktivity sa stali pre deti dobrou príležitosťou na pravidelnú fyzickú aktivitu a prispeli k ich pozitívnym návykom a zdravému životnému štýlu.                                                 

          • VÝSTAVA OVOCIA A ZELENINY

          • Dňa 20. septembra 2023 bola vo vestibule školy nainštalovaná výstava ovocia a zeleniny. Žiaci a rodičia mohli obdivovať jesennú úrodu – DARY  ZO  ZÁHRADY. K chutným plodom boli naaranžované kvety, ktoré hrali farbami jesene. Výstava spestrila priestory školy.

          • Európsky deň jazykov - 26. september 2023

          • Dňa 26. septembra sme na našej škole ZŠ Obchodná oslávili Európsky deň jazykov a pridali sme sa tak k mnohým iným školám a organizáciám v celej Európe, ktoré si tiež pripomenuli tento dôležitý deň. Naše oslavy boli plné zábavy a vzdelávania. Žiaci mali možnosť zahrať si rôzne hry, ktoré ich zároveň bavili a rozvíjali ich jazykové schopnosti. Okrem toho si vypočuli zaujímavé informácie od svojich spolužiakov, ktoré im pomohli objaviť opäť niečo nové o európskych krajinách. Nezabudnime, že jazyky nás spájajú a umožňujú nám budovať mosty medzi ľuďmi. Say yes to languages - povedzme "áno" jazykom a budujme spoločnú budúcnosť, kde je miesto pre všetky jazyky a kultúry.

          • Európsky týždeň športu - 25. september 2023

          • Európsky týždeň športu sme začali v pondelok 25. septembra 2023 hodinou telesnej výchovy na tretej vyučovacej hodine pod vedením svojich triednych učiteliek a triednych učiteľov. Počasie nám prialo, bol krásny slnečný deň. A tak sme si 45 minút cvičenia užili na našom školskom dvore rôznymi pohybovými aktivitami. Presvedčite sa o tom, keď si pozriete našu fotogalériu.