• Zemplin špiva a hutori - okresné kolo

          • Dňa 4. apríla 2024 sa niekoľko žiakov našej školy zúčastnilo na okresnom kole speváckej súťaže „Zemplin špiva i hutori, ktorú organizuje Centrum voľného času Trebišov a Združenie pre rozvoj južného Zemplína v Trebišove. Jej cieľom je uchovávať a prehlbovať  vzťah k ľudovým piesňam z regiónu Zemplín a tak isto k hovorenému slovu v zemplínskom nárečí.  

            Prvé miesto v 1. kategórii  Zemplin špiva získala žiačka 3. A triedy Anna Benedeková. 

            Na 2. mieste v 2. kategórii Zemplin špiva sa umiestnil Jakub Korytko, žiak 6.C triedy. 

            Na 3. mieste v 5. kategórii spevácka skupina sa umiestnili žiačky Nina Andrejcová (7.A), Dominika Kačmárová (7.A), Zoja Kešeľová (7.A), Viktória Oravcová (7.A), Nina Dankaninová (7.C), Zuzana Domaničová (7.C) a Petra Gavlová (7.C). 

             Za reprezentáciu školy, v kategórii hovorené slovo, na tejto súťaži ďakujeme Jánovi Kriškovi, žiakovi 3.A triedy. 

             Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým žiakom prajeme veľa ďalších úspechov! 

          • Opäť výborné výsledky na Biologickej olympiáde!

          • Dňa 11. 4. 2024 sa žiačky našej školy zúčastnili okresného kola Biologickej olympiády kategórie E v Trebišove, kde získali pekné umiestnenia.


            Odbornosť zoológia: Vileníková Simona, žiačka IX. A - 1. miesto
                                              Ivanová Ladka Nelly, žiačka IX. C - 3. miesto
            Odbornosť geológia: Vargová Viktória, žiačka IX. C - 1. miesto
                                              Zemlinská Natália, žiačka IX. C - 2. miesto

            Žiačky, ktoré skončili na 1. a 2. mieste, postupujú na krajské kolo do Košíc, kde im budeme držať palce. Všetkým žiačkám k úspechu blahoželáme!

          • Holokaust v Sečovciach počas druhej svetovej vojny

          • 10. apríla 2024  žiaci 8. a 9. ročníka navštívili Spojenú školu v Sečovciach, kde im študenti historického krúžku priblížili tragický osud židovskej komunity v Sečovciach počas druhej svetovej vojny. Historický krúžok vedie Mgr. Marek Marjov, ktorý na pozadí smutných udalostí, ktoré sa odohrali aj v našom meste, povzbudzoval našich žiakov k vzájomnej láske, rešpektu, ľudskosti a tolerancii.

          • Slávnostný zápis do 1. ročníka sa skončil

          • Riaditeľstvo Základnej školy na Obchodnej ulici 5 v Sečovciach ďakuje všetkým rodičom za prejavenú dôveru pri slávnostnom zápise detí, ktorý sa uskutočnil v dňoch 3. a 4. apríla 2024. Pre tých, ktorí slávnostný zápis nestihli v uvedenom termíne oznamujeme, že zápis bude prebiehať v pracovných dňoch do 30. apríla 2024 na sekretariáte školy v čase od 8.00 do 15.00 hod. Ešte raz ďakujeme za prejavenú dôveru a tešíme sa na spoločné stretnutie v septembri 2024 pri slávnostnom otvorení školského roka 2024 / 2025.

          • Čo vieš o hviezdach?

          • Dňa 21. a 22. marca sa naši žiaci zúčastnili okresného kola vo vedomostnej súťaži "Čo vieš o hviezdach?" v regionálnom osvetovom stredisku v Trebišove, pod vedením Mgr. B. Sotáka, kde úspešne reprezentovali našu školu. Timotej Virik, žiak V. C obsadil v I. kategórii 3. miesto  a Branislav Soták, žiak VIII. C obsadil v II. kategórii 2. miesto. Obaja žiaci nás budú ďalej reprezentovať na krajskom kole v Michalovciach. Obom blahoželáme a zároveň držíme palce.