• Slávnostné otvorenie školského roka 2023 / 2024

          • Milí žiaci, vážení rodičia, priatelia školy, slávnostné otvorenie školského roka 2023 / 2024 sa uskutoční v pondelok 4. septembra 2023 o 9.00 hod. v priestoroch asfaltového ihriska oproti kotolni. V prípade nepriaznivého počasia sa slávnostné otvorenie školského roka uskutoční v priestoroch školskej telocivčne. Tešíme sa na spoločne stretnutie po prázdninách, najviac sa však tešíme na našich budúcich prváčikov !

          • Celoslovenské testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníkov ZŠ 2023 / 2024

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky zabezpečí v súčinnosti so základnými školami, vysokými školami a športovými organizáciami celoslovenské testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníkov. Testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníkov ZŠ je potrebné uskutočniť v termíne od 5. septembra 2023 do 27. októbra 2023 vo všetkých základných školách v SR okrem základných škôl pre žiakov so zdravotným znevýhodnením. Výsledky žiakov zadajú školy do Informačného systému testovania žiakov (ISTŽ) a to najneskôr do 30. novembra 2022.

          • Testovanie T9 2023 / 2024

          • Testovanie žiakov sa uskutoční vo všetkých základných školách SR z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra dňa 20. marca 2024 (streda). Testovania sa zúčastnia všetci žiaci 9. ročníka ZŠ. Náhradný termín "Testovania 9" je 4. apríl 2024 (štvrtok). Informácie o Testovaní 9 budú postupne zverejňované aj na našej stránke. Tieto informácie sa týkajú žiakov a škôl s vyučovacím jazykom slovenským.

          • Organizácia školského roka 2023 / 2024

          • Školský rok sa začína 1. septembra 2023. Školské vyučovanie sa začína 4. septembra 2023 (pondelok). Školské vyučovanie v prvom polroku školského roka sa končí 31. januára 2024 (streda). Školské vyučovanie v druhom polroku školského roka sa začína 1. februára 2024 (štvrtok) a končí sa 28. júna 2024 (piatok). Testovanie 9 sa uskutoční 20. marca 2024 (streda) z matematiky, slovenského jazyka a literatúry. Náhradný termín testovania je 4. apríl 2024 (štvrtok).

          • Školský rok 2022 / 2023 je už minulosťou

          • Školský rok 2022 / 2023 je už minulosťou. Slávnostne sme sa ním rozlúčili v piatok 30. júna 2023 na našom školskom ihrisku. Začali sme štátnou hymnou, k žiakom a hosťom sa postupne prihovorili riaditeľ školy Mgr. Daniel Szilágyi, zástupkyne riaditeľa Mgr. Ľubomíra Vargová a Ing. Renáta Strapoňová. Po zhodnotení školského roka prišlo na rad ocenenie najlepších žiakov školy: za vedomostné a recitačné súťaže, športové a zberové aktivity. Už tradične bol vyhlásený aj TOP ŽIAK školy - stal sa ním Jakub Rimbala z IX. A. V závere sa s našou školou rozlúčilo 43 žiakov 9. ročníka, ktorých čaká nová cesta životom  Po našej školskej hymne sa žiaci v sprievode triednych učiteliek a učiteľov rozišli do tried, kde si prebrali vysvedčenie a mohli sa tak začať vytúžené prázdniny ...

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022 / 2023

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia, žiaci, kolegyne a kolegovia, oznamujeme Vám, že slávnostné ukončenie školského roka 2022 / 2023 sa uskutoční v piatok 30. júna 2023 o 8.30 hod. na školskom  ihrisku. V prípade nepriaznivého počasia Vás o zmenách budeme včas informovať. 

          • Súťaž o najkrajší prepis textu na 1. stupni

          • Dňa 27. júna 2023 sa uskutočnila súťaž o najkrajší prepis. Súťaže sa zúčastnili dvaja žiaci z každej triedy 1. stupňa.

            Výsledky a umiestnenie:

            Kategória 1. ročník: 1. miesto – Natália Bodová I. A

                                              2. miesto – Alexandra Kyselová I. B

                                              3. miesto – Nikol Bašistová I. A

            Kategória 2. ročník: 1. miesto – Tereza Čižmárová II. B

                                              2. miesto – Amy Holišová II. A

            Kategória 3. ročník: 1. miesto – Zara Kačuňová III. A

                                              2. miesto – Lea Sotáková III. B

            Kategória 4. ročník: 1. miesto – Kristyna Grossmanová IV. D

                                              2. miesto – Ema Gazdová IV. B

          • Veselý detský deň - klobúky

          • Keď sa blíži koniec školského roka, tešíme sa na jednu z našich pekných akcii. Spoločne si vyrobíme klobúky, šaty a módna prehliadka môže začať. Využili sme pritom aj odpadový materiál. Z vriec na odpad sú perfektné sukne. Z novín sa dajú urobiť parochne. Deti sa predviedli v plnej paráde. Hurá na prázdniny!

          • Plavecká súťaž o Pohár mesta Trebišov

          • Žiaci našej školy sa zúčastnili plaveckej súťaže o Pohár mesta Trebišov, kde získali štyri prvé a štyri druhé miesta. Celkovo získali najviac umiestnení. Školu reprezentovali Filip Ľaš, Sofia Mokrišová, Branislav Soták, Liana Lukáčová a Hana Ihnátová.

          • 20. jún – Svetový deň utečencov

          •       Tento deň sme si v našej škole pripomenuli formou besedy s pracovníčkou Útvaru policajného zaistenia pre cudzincov v Sečovciach  p. Pačutovou. Pútavou a zaujímavou formou priblížila   žiakom  štvrtého ročníka  život  utečencov na našom území a vysvetlila im, kto je utečenec. Porozprávala aj o migrácii obyvateľstva vo svete. Žiaci sa aktívne do besedy zapájali formou otázok, čo nasvedčuje tomu, že ich rozprávanie veľmi zaujalo.

          • Veselé popoludnie v I. B

          • Žiaci I. B triedy pripravili pre rodičov veselé popoludnie. Venovali ho svojim mamkám a ockom, aby im poďakovali za ich lásku a starostlivosť. V programe ukázali svoje tanečné, recitačné a hudobné schopnosti, ktoré získali v prvej triede. Piesne, tance a básne nielen rozveselili, ale občas aj dojemne rozplakali mnoho očí. Po vystúpení prekvapili rodičov vlastnoručne vyrobenými srdiečkami. 

          • Našu základnú školu navštívili žiaci z Poľska

          • V dňoch od 5. 6. -  9. 6. 2023 prijala pozvanie Základnej školy na Obchodnej ulici partnerská škola z Poľska, konkrétne z Brodnice. Žiaci základnej školy podvečer privítali hostí milým programom, na ktorom nechýbali folklórne tance, piesne a ochutnávka slovenských koláčov. Oficiálne privítanie zaznelo z úst riaditeľa školy Mgr. Daniela Szilágyiho. Po úvodnom slove čakali hostí zábavné a športové aktivity, ktorých cieľom bolo, aby sa žiaci oboch škôl lepšie spoznali a strávili spoločný čas nielen rôznymi aktivitami, ale aj komunikáciou v anglickom jazyku.

            Počas nasledujúceho dňa mali žiaci spolu s ich pani učiteľkami Annou, Gosiou a Justínou možnosť zúčastniť sa hodín nemeckého jazyka, výtvarnej výchovy, hudobnej či telesnej výchovy. V popoludňajších hodinách si žiaci zaplávali v priestoroch THERMAL PARKU ŠÍRAVA a spoznali krásy Zemplínskej šíravy. V predposledný deň bola súčasťou programu pre poľských žiakov aj návšteva mesta Košíc.  Navštívili JUMP ARÉNU a v popoludňajších hodinách spoznávali históriu mesta, pamiatky a zákutia.  O zaujímavostiach z histórie im porozprával sprievodca mesta. Večer si žiaci zatancovali na spoločnej diskotéke, ktorá sa konala v telocvični školy. Pani učiteľky s prekvapením zistili, koľko skvelých tanečníkov majú na škole. Posledný deň sa niesol v športovom duchu. Po futbalovom zápase nasledovala rozlúčka, na ktorej nechýbali objatia a slzy. Žiaci si navzájom pripravili milé darčeky a krátky tanečný program.

            Tento výmenný pobyt priniesol žiakom základnej školy množstvo pekných zážitkov, nových kamarátov, iný pohľad na svet a odvahu komunikovať v cudzom jazyku. Spolupráca oboch škôl pokračuje aj naďalej a žiaci našej základnej školy sa už teraz tešia na opätovné stretnutie s poľskými spolužiakmi a už aj kamarátmi.

          • Futbalový turnaj v ŠKD

          • Pod vedením p. vychovávateľa Mira Onderka sa konal v školskom klube turnaj vo futbale.  Predviedli sa tímy prvého, druhého, tretieho a štvrtého ročníka. Zápasy boli napínavé, tiekli aj slzy. Chlapci a dievčatá podali perfektný výkon. Dôležité bolo zahrať si, zúčastniť sa. Vidíme sa aj o rok. Športu zdar! 

          • Finančná gramotnosť v ŠKD

          • V rámci výchovy rodičia deťom vštepujú množstvo užitočných a nevyhnutných zásad. Deti sa učia umývať si ruky, ako slušne pozdraviť, ako poďakovať či poprosiť. Jedným z dôležitých návykov, ktoré budú budúci dospeláci v živote určite potrebovať, je rozumné narábanie s peniazmi. Finančná gramotnosť však často chýba v školských osnovách, preto je potrebné, aby rodičia pomohli svojim deťom osvojiť si základné princípy hospodárenia s peniazmi ešte v predškolskom veku. 

            Prinášame vám niekoľko užitočných tipov, ako môžete svoje dieťa naučiť základy finančnej gramotnosti jednoducho a hravo.

            -Naučte vaše deti rozoznávať bankovky a mince

            -Zahrajte sa s deťmi na obchod

            -Vysvetlite, odkiaľ peniaze pochádzajú

            -Dávajte dieťaťu vreckové

            -Naučte vaše dieťa šetriť

            -Naučte vaše dieťa o investovaní

            -Vysvetlite dieťaťu rozdiel medzi „chcem“ a „potrebujem“

          • Besiedka prváčikov z "Áčky"

          • V I. A sa uskutočnila slávnostná besiedka. Besiedka bola venovaná mamkám, ockom ale aj rozlúčke s prvou triedou. Program nacvičili žiaci  s láskou a radosťou, aby svojich rodičov nielen potešili ale aby im aj za všetko poďakovali.  Žiaci sa lúčili krásnou básničkou: „Lúčime sa s prvou triedou, lúčime sa s abecedou! Veľa sme sa naučili, v škole sme sa nenudili! Dovidenia v druhej triede!“ Prajeme žiakom pohodové prázdniny plné krásnych zážitkov.

          • „Mamka, ocko cvičme spolu“

          •             V sobotu, 3. júna 2023 sa uskutočnil 2. ročník športového dňa „Mamka, ocko cvičme spolu“. Hoci počasie od rána vyzeralo všelijako, z chladného vetra sa nakoniec vykľul príjemný letný vetrík. Postupne začali prichádzať k registrácii deti so svojimi rodičmi, aby splnili svoju prvú a jedinú nešportovú aktivitu – zapísať sa do registračného formulára. O desiatej hodine pán riaditeľ slávnostne zahájil športový deň a  tímy sa rozbehli plniť jednotlivé stanovištia. Po splnení aktivít, kým sa čakalo na vyhodnotenie, prebehol ešte rýchly futbalový zápas medzi rodičmi a deťmi. V závere boli ocenené úspešní športovci a po náročnom dopoludní sme si mohli pochutnať na vynikajúcom guľáši. Veríme, že sa športový deň páčil ako deťom, tak aj rodičom a tešíme sa na 3. ročník. A samozrejme, všetkým účastníkom ďakujeme a srdečne blahoželáme!