• Poobedie v parku

          • Žiaci 6.A strávili príjemné, aktívne popoludnie v Trebišovskom parku. Každý mal svoj ´dopravný prostriedok´ ( korčule, kolobežku, skateboard, nôžky). Po tzv. ´makačke´sa deti ´odmenili´ zmrzlinkou. Deti boli plné endorfínov, vychutnávali si pohyb. Večer spali ako ´drievka´, nôžky dostali zabrať, ale všetko stálo zato.

          • Slávik Slovenska - školské kolo

          • Dňa 22. apríla 2024 sa žiaci 1. a 2. stupňa predviedli v školskom kole na speváckej súťaži Slávik Slovenska 2024, do ktorej sa zapojilo jedenásť interprétov ľudovej piesne.  Ako po minulé roky, pani Mgr. M. Lehončáková prijala pozvanie ako predsedníčka poroty. Ďalšími členkami poroty boli  p. V. Benedeková, p. uč. Mgr. Daniela Jenčová a p. uč. RNDr. Anna Mražíková, PhD. Predsedníčka poroty vyzdvihla snaživosť všetkých účinkujúcich, od ktorej zároveň žiaci prijali aj cenné rady, v čom sa majú v budúcnosti zlepšiť.

            Žiaci, ktorí získali pódiové umiestnenie:

            1. Kategória (1.- 3.roč.)

            1.miesto: Anna Benedeková, 3.A

            2.miesto:  Ela Rudyová, 1.B

            3. miesto: Alex Hudák, 1.C

            2. Kategória (4.- 6.roč.)

            1. miesto: Jakub Korytko, 6.C

            2. miesto: Sára Sokoliová, 4.A

            3. miesto: Eliška Ištoková, 4.B

            Všetkým žiakom blahoželáme a ďakujeme za účasť. Veríme, že ich krásne hlasy a piesne budeme počuť aj v budúcom školskom roku.  Aničke a Jakubovi prajeme veľa úspechov v okresnom kole. Ďakujeme aj všetkým rodičom a kolegyniam, ktorí obetovali svoj čas a pozornosť pre prípravu a motiváciu našich súťažiacich.

          • Školský klub detí a oddychová zóna v Sečovciach

          • Deti v ŠKD sa zúčastnili vychádzky na novovybudovanú oddychovú zónu v Sečovciach. Deti sa tam hrali, šantili ale aj oddychovali. Po návrate z prechádzky si dali v oddeleniach relax v tichosti na koberci.    

          • Zemplin špiva a hutori - okresné kolo

          • Dňa 4. apríla 2024 sa niekoľko žiakov našej školy zúčastnilo na okresnom kole speváckej súťaže „Zemplin špiva i hutori, ktorú organizuje Centrum voľného času Trebišov a Združenie pre rozvoj južného Zemplína v Trebišove. Jej cieľom je uchovávať a prehlbovať  vzťah k ľudovým piesňam z regiónu Zemplín a tak isto k hovorenému slovu v zemplínskom nárečí.  

            Prvé miesto v 1. kategórii  Zemplin špiva získala žiačka 3. A triedy Anna Benedeková. 

            Na 2. mieste v 2. kategórii Zemplin špiva sa umiestnil Jakub Korytko, žiak 6.C triedy. 

            Na 3. mieste v 5. kategórii spevácka skupina sa umiestnili žiačky Nina Andrejcová (7.A), Dominika Kačmárová (7.A), Zoja Kešeľová (7.A), Viktória Oravcová (7.A), Nina Dankaninová (7.C), Zuzana Domaničová (7.C) a Petra Gavlová (7.C). 

             Za reprezentáciu školy, v kategórii hovorené slovo, na tejto súťaži ďakujeme Jánovi Kriškovi, žiakovi 3.A triedy. 

             Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým žiakom prajeme veľa ďalších úspechov! 

          • Opäť výborné výsledky na Biologickej olympiáde!

          • Dňa 11. 4. 2024 sa žiačky našej školy zúčastnili okresného kola Biologickej olympiády kategórie E v Trebišove, kde získali pekné umiestnenia.


            Odbornosť zoológia: Vileníková Simona, žiačka IX. A - 1. miesto
                                              Ivanová Ladka Nelly, žiačka IX. C - 3. miesto
            Odbornosť geológia: Vargová Viktória, žiačka IX. C - 1. miesto
                                              Zemlinská Natália, žiačka IX. C - 2. miesto

            Žiačky, ktoré skončili na 1. a 2. mieste, postupujú na krajské kolo do Košíc, kde im budeme držať palce. Všetkým žiačkám k úspechu blahoželáme!

          • Holokaust v Sečovciach počas druhej svetovej vojny

          • 10. apríla 2024  žiaci 8. a 9. ročníka navštívili Spojenú školu v Sečovciach, kde im študenti historického krúžku priblížili tragický osud židovskej komunity v Sečovciach počas druhej svetovej vojny. Historický krúžok vedie Mgr. Marek Marjov, ktorý na pozadí smutných udalostí, ktoré sa odohrali aj v našom meste, povzbudzoval našich žiakov k vzájomnej láske, rešpektu, ľudskosti a tolerancii.

          • Slávnostný zápis do 1. ročníka sa skončil

          • Riaditeľstvo Základnej školy na Obchodnej ulici 5 v Sečovciach ďakuje všetkým rodičom za prejavenú dôveru pri slávnostnom zápise detí, ktorý sa uskutočnil v dňoch 3. a 4. apríla 2024. Pre tých, ktorí slávnostný zápis nestihli v uvedenom termíne oznamujeme, že zápis bude prebiehať v pracovných dňoch do 30. apríla 2024 na sekretariáte školy v čase od 8.00 do 15.00 hod. Ešte raz ďakujeme za prejavenú dôveru a tešíme sa na spoločné stretnutie v septembri 2024 pri slávnostnom otvorení školského roka 2024 / 2025.

          • Slávnostný zápis do 1. ročníka

          • Základná škola, Obchodná 5, Sečovce pozýva všetkých budúcich prváčikov, ich rodičov a príbuzných na slávnostný zápis do 1. ročníka pre školský rok 2024 / 2025, ktorý sa uskutoční v dňoch 3. a 4. apríla 2024 v čase od 15.00 do 19.00 hod.. Všetky potrebné dokumenty k zápisu nájdete na našej podstránke Zápis do 1. ročníka. Tešíme sa na Vašu účasť.

          • Udelenie riaditeľského voľna pre žiakov školy

          • RIADITEĽSTVO ZÁKLADNEJ ŠKOLY NA ULICI OBCHODNÁ 5, SEČOVCE, oznamuje rodičom a zákonným zástupcom žiakov, že dňa 5. apríla 2024 - t. j. (piatok) udeľuje žiakom riaditeľské voľno v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (podľa paragrafu 150, odsek 5) z organizačných dôvodov. Vyučovanie žiakov  v spomínaný deň sa neuskutoční.  V prevádzke nebude školská jedáleň ani Školský klub detí.

          • Čo vieš o hviezdach?

          • Dňa 21. a 22. marca sa naši žiaci zúčastnili okresného kola vo vedomostnej súťaži "Čo vieš o hviezdach?" v regionálnom osvetovom stredisku v Trebišove, pod vedením Mgr. B. Sotáka, kde úspešne reprezentovali našu školu. Timotej Virik, žiak V. C obsadil v I. kategórii 3. miesto  a Branislav Soták, žiak VIII. C obsadil v II. kategórii 2. miesto. Obaja žiaci nás budú ďalej reprezentovať na krajskom kole v Michalovciach. Obom blahoželáme a zároveň držíme palce.

          • Čítajme si ...

          • Už po 15-krát  Linka detskej istoty organizuje toto podujatie. Cieľom a hlavnou myšlienkou celoslovenského detského čitateľského maratónu „Čítajme si...“ je podporiť a zvýšiť záujem detí o čítanie kníh a zapojiť do čitateľského maratónu čo najväčší počet detí. Hlavnou myšlienkou bolo podporiť myšlienku inklúzie a integrácie. 18. marca 2024 ožila aj naša školská knižnica. V knižnici sa čítalo od 8.00 hod. do 15. 00 hod.  Spolu sme mali 183 čitateľov. Podujatie prinieslo žiakom radosť z čítania a pekných chvíľ strávených s knihou.

          • Svetový deň Downovho syndrómu

          • 21. marec - Svetový deň Downovho syndrómu. Svoje sympatie a podporu ľuďom s DS sme vyjadrili aj my obutím ponožiek rôznych farieb či veľkostí. 

          • Šiestaci čítajú knihy v anglickom jazyku

          • Naši šiestaci čítajú knihy v anglickom jazyku .Pre niektorých je to už samozrejmosťou. Tešíme sa a zároveň vás pozývame do školskej knižnice, kde si môžete vybrať z pestrej palety anglickej literatúry.

          • Zemplin špiva i hutori“ - školské kolo

          • Dňa 13. marca 2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo speváckej súťaže „Zemplin špiva i hutori“ v interpretácii slovenskej ľudovej piesne z regiónu Zemplín. Do súťaže sa zapojilo 25 žiakov našej školy. Tohtoročná porota bola v zložení: Mgr. Lenka Lecáková (predsedníčka poroty), PaedDr. Monika Červeňáková a RNDr. Anna Mražíková, PhD.  Do okresného kola v Trebišove postupujú nasledovní žiaci:.

            I. kategória (1. – 3. ročník ZŠ):  Anna Benedeková

            II. kategória (4. - 6. ročník ZŠ):   Jakub Korytko

            IV. kategória  (duo): Marek Čirip a Jakub Korytko                     

            V. kategória (spevácka skupina): Nina Andrejcová  Dominika Kačmárová, Zoja Kešeľová, Viktória Oravcová,  Timea Pavučková, Nina Dankaninová, Zuzana Domaničová, Petra Gavlová 

            I. kategória (ľudový rozprávač): Ján Kriška

            Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom, členom poroty, pedagógom a rodičom, ktorí žiakov na súťaž pripravovali. Víťazom želáme úspešnú reprezentáciu na okresnom kole, ktoré sa uskutoční  4. apríla 2024 v Trebišove.